لوله

معرفی انواع لوله‌ های آبرسانی (۷ نوع پر کاربرد)

انواع لوله‌ های آبرسانی

معرفی انواع لوله‌ های آبرسانی (۷ نوع پر کاربرد)

لوله‌ ها و اتصالات آب و فاضلاب همواره به عنوان یک امر مهم در بخش ساختمان سازی(اعم از ساختمان‌ های دولتی و خصوصی) محسوب می‌ شوند. ازاین رو لازم است که در انتخاب انواع لوله‌ های آبرسانی دقت کرده و کیفیت و کارایی محصول را مد نظر قرار داد، البته برای انتخاب محصولات با کیفیت و مناسب باید راجع به آن‌ ها اطلاعات کافی و بروزی داشته باشید، با ما تا پایان این مطالب همراه باشید تا شما را با انواع لوله‌ های آبرسانی و دیگر اتصالات لازم در شبکه آب و فاضلاب آشنا کرده همچنین مزایا و معایب آنها را برای شما شرح دهیم.

برای اطلاع از قیمت لوله و اتصالات آذین سفید تک لایه سپاهان روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.

آشنایی با انواع لوله‌ های آبرسانی و دیگر اتصالات

در این قسمت به شرح برخی دیگر از انواع لوله‌ های آبرسانی می‌ پردازیم:

۱.لوله‌ هایی از جنس چدن

نوعی دیگر از انواع لوله‌ های آبرسانی لوله‌ های چدنی می‌ باشند که خود به دو دسته مستقل تقسیم بندی می‌ شوند:

  • لوله‌ های چدنی سرتوپی
  • لوله‌ های چدنی سرتخت

۲.لوله‌ های گالوانیزه

شامل دو نوع لوله از جنس آهن و فولاد می‌ شود که بشرح آن‌ ها می‌ پردازیم:

  • لوله‌ های آهنی گالوانیزه: جنس این نوع لوله‌ ها آهنی بوده و به سبب داشتن رنگ‌ های تیره قابل شناسایی هستند.
  • لوله‌ های فولادی گالوانیزه: جنس بکار رفته در ساخت این لوله‌ ها از فولاد بوده و از لحاظ قدرت می‌ توان گفت در برابر اسید ها حالت خود را حفظ می‌ کنند و دچار مشکل نخواهند شد.

برای اطلاع از قیمت روز لوله گالوانیزه گلخانه ای روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.

۳.لوله‌ های پلیکا

نوع مشابه لوله‌ های یو پی وی سی هستند که شباهت زیادی با لوله‌ های ذکر شده دارند، این لوله‌ ها از نظر کاربرد بسیار مورد استقبال قرار گرفته و از لحاظ کیفیتی دارای رتبه بالایی هستند، گفتنی است که طراحی و شکل ظاهری لوله‌ های پلیکا برحسب استانداردهای روز دنیا می‌ باشد. لازم به ذکر است که هزینه تهیه این نوع لوله در مقایسه با لوله‌ های یو پی وی سی به مراتب بالاتر است و همین امر سبب می‌ شود که نظر مصرف‌ کنندگان در زمان انتخاب بین این دو نوع لوله بیشتر به سمت استفاده و خرید لوله‌ های یو پی وی سی جلب گردد.

برای اطلاع از لیست قیمت لوله پلیکا هواکشی ۱۴۰۱ روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.

 

۴.لوله‌ های(PVC) پی وی سی

اگر به دنبال یافتن مشهور‌ ترین نوع لوله‌ های آب و فاضلابی بودید، بدون شک اگاه باشید که این نوع لوله، همان نوع معروف است. جالب است بدانید که لوله‌ های پی وی سی از سال ۵۸ تاکنون در کشور ما بکار گرفته و معروف شده است و به علت مناسب بودن مدل و ساختار این لوله، به سرعت استفاده از آن رایج شده همچنین در صنعت ساختمان سازی بسیار مناسب و کار راه انداز بحساب می‌ آید. از نظر سایز بندی لوله‌ های پی وی سی اقسام و کاربردهای گوناگونی دارند، رنگ انتخابی برای این لوله‌ ها رنگ  سفید  بوده و کاربرد لوله‌ های نامبرده شده هم بصورت گسترده دربخش آب و فاضلاب می‌ باشد.

پیش از رایج شدن لوله‌ های یو پی وی سی، از لوله‌ هایی که از جنس فلز تهیه می‌ شدند استفاده می‌ شد، اما به مرور زمان افراد فعال در این زمینه متوجه معایب این نوع لوله‌ ها شدند و بعد از مدت کوتاهی، لوله‌ های یو پی وی سی جایگزین لوله‌ های فلزی شدند و علت آن راهم می‌ توان کاربرد مناسب و دقیق‌ تر این نوع لوله دانست.

لوله‌ های یو پی وی سی به دلیل خاصیت مکانیکی که دارند همواره مورد توجه قرار گرفته و در رده بهترین نوع لوله‌ ها قرار گرفته‌ اند. در زیر به معرفی برخی از ویژگی‌ های مثبت و منفی نهفته در لوله‌ های یو پی وی سی اشاره داریم:

ویژگی‌ های مثبت:

۱.لوله‌های یو پی وی سی از نظر کیفیت و دوام بالا انتخاب مناسبی هستند.

۲. با وزن کمی‌ که دارند بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.

۳. منعطف اند.

۴. از نظر هزینه مقرون به صرفه می‌ باشند.

۵. از قدرت عبور جریانات آب بهره‌ مند هستند.

۶. خاصیت مقاومت پذیری در برابر مواد اسیدی دارند.

ویژگی‌ های منفی:

۱.اگر این لوله‌ ها بصورت توکار و در زیر بنا بکار برده شوند به سرعت دچار خرابی و آسیب می‌ شوند.

۲.لوله‌های یو پی وی سی در برابر اشعه ماوراء بنفش سریعا دچار خرابی می‌ شوند.

موارد ذکرشده در فوق مزایا و معایب لوله‌ های یو پی وی سی را بیان داشت و هدف از ذکر این موارد تنها آشنایی بیشتر مصرف‌ کنندگان بوده است.

 

۵.لوله‌ های پلی اتیلن

نوع دیگری از لوله‌ های مورد استفاده در شبکه آبرسانی که جزء مدل‌ های سرشناس و با دوام قرار گرفته اند؛ لوله‌ های پلی اتیلن هستند، برای شناسایی این لوله‌ ها از نماد PEهم استفاده می‌ شود.  در این قسمت به شرح ویژگی‌ های مثبت و منفی این نوع لوله نیز می‌ پردازیم:

ویژگی‌ های مثبت:

۱.لوله‌های پلی اتیلن از نظر ساختاری، از کیفیت بالایی برخوردارند.

۲.لوله‌های پلی اتیلن جزء لوله‌ های با طول عمر زیاد محسوب می‌ شوند.

۳.این نوع لوله از طریق حرارت (جوش‌ های حرارتی) بهم اتصال پیدا میکند.

۴. از وزن مناسبی برخودارند. (سبک هستند)

۵.قدرت بالایی در برابر حوادث طبیعی نظیر زلزله‌ ها از خود به نمایش می‌ گذارند.

ویژگی‌ های منفی:

۱.این نوع لوله‌ ها فقط در سیستم آبرسانی شهری و منابع دولتی مورد استفاده است و علت آن هم هزینه بالای آن برای مصارف ساختمانی می‌ باشد.

۶.لوله‌ های پوشیفت

یکی دیگر از انواع لوله‌ های آبرسانی در شبکه‌ های شهری می‌ باشد که در چند سال اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و علت آن هم داشتن مزیت‌ ها و معایبی است که ذکر می‌ کنیم:

ویژگی‌ های مثبت:

۱.راه اندازی لوله‌ های پوشیفت در مقایسه با دیگر لوله‌ ها با سهولت بیشتری انجام می‌ گیرد.

۲.لوله‌های پوشیفت در انواع مختلفی از نظر سایزبندی تولید شده‌ اند.

۳.از لوله‌ های پوشیفت می‌ توان بصورت همزمان با دیگر لوله‌ ها در انجام اتصالات استفاده کرد.

۴.اگردر امورات لوله کشی از این نوع لوله بهره‌ گیری کنید، دچار مشکل نشتی آب نخواهید شد.

ویژگی‌ های منفی:

۱.این نوع لوله از نظر ظاهری نمونه‌ های مشابهی دارد و تفاوت آن در قیمت‌ ها مشخص می‌ گردد، از این رو به دلیل کاهش هزینه کیفیت را فراموش نکنید.

برای اطلاع از قیمت لوله اتصالات پوش فیت سایلنت نیوفلکس روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.

 

 

۷.لوله‌ های پلی پروپلین

این لوله‌ ها با نماد PPهم قابل تشخیص است. این لوله به عنوان یکی از انواع لوله‌ های آبرسانی خاص بشمار می‌ رود. به واسطه انجام جوش‌ های حرارتی با یکدیگر مرتبط می‌ شود و از نظر توان و قدرت جایگاه ویژه‌ ای به نسبت لوله‌ های دیگر دارند.

انواع لوله‌ های آبرسانی در کشاورزی

با پیشرفت‌ هایی که در زمینه‌ های مختلف کار و حرفه‌ ها رخ داده، کشاورزی هم از این قائده مستثنی نبوده و دچار پیشرفت‌ها و تغییراتی شده است. به این صورت که در کشاورزی هم به منظور آبیاری اراضی از لوله‌ ها و شبکه آبرسانی جدید استفاده می‌ شود. لوله‌ های کاربردی در کشاورزی از نوع پلی اتیلن هستند و به این دلیل که این لوله‌ ها توانایی تحمل فشارهای گوناگون اعم از فشارهای طبیعی، آبی، گازی و…را متحمل می‌ شوند و مشکلی در آنها ایجاد نمی‌ شود، در نتیجه بسیار مهم و کاربردی بشمار می‌ روند و توجه بسیاری از کشاورزان را به خود جلب کرده است.

لوله‌ های پلی اتیلن که در کار کشاورزی مورد استفاده قرار می‌ گیرد، دارای سایزهای گوناگونی هستند در ذیل آنها را بیان میکنیم:

۱.سایزاول ۱۰۰متر

۲.سایز دوم ۲۰۰متر

۳.سایزسوم ۴۰۰متر

این لوله‌ ها به سبب داشتن ویژگی‌ هایی نظیر دوام، کیفیت، توان و قدرت تحمل، عدم رسوب پذیری و…مورد توجه قرار گرفته‌ اند، همچنین طول عمر لوله‌ های پلی اتیلن بطور شگفت ری در حدود۵۰سال تخمین زده شده است.

کدام نوع لوله کشی بهترین انتخاب برای ساختمان است؟

همه ما می‌ دانیم که یک ساختمان باید دارای لوله کشی مناسبی باشد تا دسترسی به آب گرم و سرد را به راحتی ممکن سازد. از این‌ رو باید یک الگوی مناسب برای لوله کشی ساختمان بهره‌ گیری نمود. به همین منظور مناسب‌ ترین نوع لوله کشی برای امورات ساختمانی استفاده از مدل ۵لایه می‌ باشد، این نوع لوله کشی‌ ها به سبب داشتن ویژگی‌ های منحصر به فرد نظیر کیفیت، دوام، هزینه کم و… مورد توجه فعالان این حرفه قرار گرفته است.

به منظور درک بیشتر این مسئله به مثال زیر دقت فرمایید؛ سیستم آبرسانی یک ساختمان (بطور مثال یک مجتمع آپارتمانی) بعد از کار لوله کشی اصلی اقدام به نصب یک قطعه به‌ نام تقسیم انشعاب می‌ کنند، با کمک این قطعه  آب زمانیکه در مسیر اصلی جریان می‌ یابد از طریق این انشعاب در واحدهای مختلف تقسیم می‌ گردد و افراد تمامی ‌واحدها می‌ توانند به آب دسترسی دائمی ‌داشته باشند.

 

سخن پایانی

همانطور که از ابتدای مطالب هم گفته شد، لوله‌ ها نقش بسیار مهمی ‌در شبکه آبرسانی دارند و به عنوان شریان‌ های حیاتی محسوب می‌ شوند. پس همواره باید به تمامی ‌مراحل آن ازجمله نصب و راه اندازی  توجه  ویژه داشته تا از بروز آسیب‌ ها و اشکالات در این شبکه جلوگیری کرد. دقت در انتخاب انواع لوله‌ های آبرسانی،از نظر کیفیت و جنس لوله‌ ها، قیمت، کاربرد و…بسیار حساس و مهم می‌ باشد.

پس ضروریست که به این موضوع توجه ویژه‌ ای داشت و ساده از آن عبور نکرد، چرا که اگر سیستم آبرسانی و مسائل مربوط به آن را جدی دنبال کنید، ساختمان و شبکه ارائه‌ دهنده خدمات هیچگاه دچار مشکلات کوچک و بزرگ نشده و زندگی در آسایش و آرامش کامل جریان خواهد داشت. برای اطلاع بیشتر از انواع لوله های موجود به سایت بازار اتصال مراجعه نمایید.

 

 

4 دیدگاه در “معرفی انواع لوله‌ های آبرسانی (۷ نوع پر کاربرد)

  1. جعفری گفت:

    خواندن مقالات درباره لوله، به من کمک کرده است تا به نکات مهمی در این زمینه آگاه شوم.

  2. صفوی گفت:

    مقاله‌های درباره لوله بسیار مفید هستند. اطلاعات جالبی ارائه شده است

  3. حسینی گفت:

    مقالاتی که درباره لوله مطالعه کردم، با توضیحات ساده و قابل درک، مفهوم را برایم روشن کردند.

  4. صادقی گفت:

    مقالات کوتاه و جامع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --