لوله

روش تولید لوله مانیسمان یا بدون درز + مراحل تولید

لوله مانیسمان

روش تولید لوله مانیسمان یا بدون درز و مراحل ساخت لوله مانیسمان و نحوه ساخت لوله مانیسمان را در این مطلب با هم بررسی می کنیم. لوله های مانیسمان در مجموع به سه روش گفته شده در این مطلب قابل تولید می باشند. در این مقاله بطور اجمالی به روش تولید لوله مانیسمان میپردازیم. در مقاله لوله مانیسمان چیست می توانید اطلاعات بیشتر درباره لوله های مانیسمان پیدا کنید.

Array

روش تولید لوله مانیسمان یا بدون درز

Array

روش تولید لوله مانیسمان واقعا چگونه است؟ لوله مانیسمان یا همان بدون درز توسط روش های مختلف قالب گیری تولید می شود که طی مراحل آن شمش فولادی تبدیل به لوله بدون درز خواهد شد. دلیل متفاوت بودن این لوله نسبت به دیگر لوله ها وجود هیچ گونه درز یا جوشی روی سطح لوله است. به همین خاطر موجب شده است در صنایع مختلف کاربرد بسیاری داشته و نسبت به دیگر لوله ها و لوله های دارای درز گران تر باشد.

رده لوله مانیسمان در انواع مختلف مانند۴۰ و ۸۰ و ۱۶۰ قرار دارد که هر کدام در زمینه خاصی کاربرد دارد. معمولاً طی مراحل تولید، این لوله فولادی در برابر کشش یا نورد قرار می گیرند تا لوله بدون درز شکل بگیرد.

حال برای آشنایی بیشتر در مورد روش تولید لوله بدون درز، در این مطلب همراه ما باشید.

قیمت لوله مانیسمان

لوله مانیسمان چیست و انواع روش تولید آن

لوله مانیسمان به دلیل عدم وجود هیچ گونه درز و جوشی در ساختار آن، نسبت به دیگر لوله ها از استحکام و مقاومت بالاتری برخوردار است. همچنین به دلیل روش تولید، این لوله قابل تولید در قطرهای پایین تر هم می باشد، اما نیازمند پرداخت هزینه بیشتری است. این لوله برای اولین بار توسط روش اکستروژن تولید شد که پیش از آن این روش برای تولید لوله های سربی استفاده می شد. اما به محض امتحان کردن آن روی فولاد، تحولی شگفت ایجاد کرد.

در تاریخچه لوله مانیسمان فردی که برای اولین بار روش تولید لوله های مانیسمان را امتحان کرد، مهندس آلمانی به نام مانیسمان بود که به افتخار او لوله های بدون درز با نام مانیسمان شهرت یافت. روش تولید این لوله اکسترود یا اکسترودینگ می باشد که در کاهش هزینه و تولید راحت‌تر لوله مانیسمان بسیار تاثیر گذار بوده است. اگر بخواهیم به بیان ساده روش تولید این نوع لوله را بیان کنیم، باید بگوییم که هنگام سرخ شدن شمش استوانه‌ای یک میله همراه با یک شلیک، حفره داخل لوله شمش استوانه ایجاد می شود و به این ترتیب لوله بدون درز شکل می گیرد.

مراحل و نحوه ساخت لوله مانیسمان

Array

اولین مرحله، برشکاری

در اولین مرحله نحوه ساخت لوله مانیسمان شمش فولادی با توجه به اندازه و طول برش می خورد .انتخاب شمش فولادی متناسب با متریال درخواستی بسیار اهمیت دارد. همچنین کیفیت شمش فولادی در کیفیت تولید لوله مانیسمان بسیار تاثیرگذار است.

گرمادهی و ایجاد حرارت

در مرحله بعدی با ایجاد گرما و حرارت، قطعه فولادی سرخ می شود که میزان سرخی قطعه با توجه به سایز لوله مشخص خواهد شد.

قرارگیری شمش سرخ شده در غلتک

در این مرحله برای گرم کردن شمش سرخ شده، آن را داخل یک غلتک دوار قرار می دهد.

شلیک سمبه و خلق ظاهر لوله

سمبه چیست؟ سمبه یک میله نوک تیز از جنس فولاد گرم است که درون فولاد گرم شده شلیک می‌شود. سمبه با توجه به سایز درخواستی لوله انتخاب می‌شود که در سایز های ۶ الی ۱۲ متر موجود است. هنگام شلیک، سمبه در چرخش بسیار بالا با سرعت زیاد قرار دارد که استوانه فولادی را به یک استوانه توخالی تبدیل می کند.

رفع ناصافی ها

در این مرحله از روش تولید لوله های بدون درز نوبت به تاب گیری یا همان رفع ناصافی ها یا موج های اضافی روی لوله می رسد که شمش فولادی تبدیل شده به لوله هنوز داغ است که با عبور از غلتک های دوار ناصافی های آن رفع می شود.

البته فراموش نکنید در این مرحله هنوز سمبه از داخل لوله خارج نشده است که بعد از این مرحله توسط یک جک از قطعه خارج می شود.

خلق سایز مورد هدف

برای مشخص کردن سایز لوله از روش کشش گرم فولادی استفاده می کنند. با توجه به سایز انتخاب شده دو سر لوله توسط فک قفل شده و با عبور از چندین سایز، تغییر سایز انجام و لوله کوچکتر می شود.

آخرین مرحله خنک کردن لوله

در آخرین مرحله لوله خنک می شود که برای این کار لوله را از تونل های آب پاشی رد می کنند.

آیا از کاربرد لوله مانیسمان اطلاع دارید؟

آماده سازی لوله مانیسمان برای عرضه

بعد از خنک کردن لوله مانیسمان، نوبت به آماده سازی می رسد. آماده سازی دارای چندین مرحله است که در موارد زیر با این مراحل آشنا می شوید:

برش لوله

بعد از طی شدن روش تولید لوله مانیسمان، نوبت به برش لوله می‌رسد و این لوله های خروجی بعد از آخرین مرحله دارای طول ۲۱ متر هستند که با توجه به هدف نهایی و طول مشخص شده توسط مشتری به لوله های ۶ الی ۱۲ متری برش می خورد. صحبت از لوله شد، اگر تمایل به دریافت اطلاعات بیشتر از لوله دارید، مقاله ای تحت عنوان لوله چیست در بازار اتصال ارائه کرده ایم.

تمیزکاری لوله

این مرحله، یکی دیگر از اقدامات مهم برای آماده سازی است که طی آن، سطح داخلی و بیرونی لوله با اسید شویی و حلال های دیگر تمیز می شود تا ضایعات و پوست های اضافی کاملاً از بین برود.

پولیش کاری سطح لوله

این مرحله توسط برخی برندها انجام می شود که با توجه به کیفیت درخواستی مشتریان انجام می گیرد. در این مرحله سطح بیرونی لوله پولیش می شود و در نتیجه، سطح صاف تری شکل خواهد گرفت.

روش تولید لوله بدون درز

Array

روش سنبه کاری چرخشی

( قدیمی ترین، متداول ترین و به صرفه‌ترین نوع روش تولید لوله مانیسمان می‌باشد)

ابتدا با توجه به نوع سایز تولیدی شمش را تهیه می‌شود سپس درون کوره‌های قوسی شکل حرارت داده شده و سطح مقطع آن گرد شده و در ادامه توسط یک سنبه داخل آن خالی می‌شود.
سپس سر و ته لوله گرفته شده و عملیات کشش و سردکاری انجام می‌شود.
درانتها نیز تست‌های هیدرواستاتیک با توجه به استانداردهای روز جهانی انجام می‌شود. لازم به ذکر است جهت رسیدن به ضخامت‌های متفاوت در سایزهای تولیدی از نورد کردن (سنبه و غلطک) استفاده می‌شود.

روش ریخته گری گریز از مرکز

این روش بیشتر در راستای تولید لوله با طول کوتاه و ضخامت بالا متداول است.
بدین گونه که قالبی دوار با سرعت بالا در چرخش است سپس مواد مذاب به داخل قالب در حال حرکت ریخته شده، سپس به وسیله نیروی گریز از مرکز مواد مذاب به دیواره‌های قالب چسبیده و در ادامه عملیات انجماد انجام می‌شود.

روش ریخته گری پاششی

در این روش که کمترین استفاده را در تولید دارد مواد مذابی که دیواره لوله را تشکیل می‌دهند به میله که در حال چرخش است پاشیده می‌شود.
لازم به ذکر است که سایز لوله تولیدی به وسیله قطر میله در حال چرخش تعیین گردیده و ضخامت لوله را مقدار پاشش مواد مذاب مشخص می‌کند.

لوله مانیسمان با توجه به شرایط خاص تولیدشان نسبت به دیگر لوله‌های صنعتی نظیر لوله های PVC ، UPVC ، پلی اتیلن ، پوش فیت  و… تفاوت‌هایی در موارد استفاده دارند که می‌توان به ظرفیت تحمل بالای حرارت و فشار عملیاتی، استحکام و مقاومت آن‌ها و طول عمر مفیدشان اشاره کرد.

لوله های مانیسمان در رده‌های مختلفی از جمله رده ۲۰، رده ۴۰، رده ۸۰، رده ۱۲۰، رده ۱۸۰ و … تولید می‌شود که در زمینه‌های گوناگون از رده بندی‌های مختلف آنان استفاده می‌شود.
لازم به ذکر است بیشترین مورد استفاده از لوله های رده ۲۰ و رده ۴۰ می‌باشد.

درباره رده لوله مانیسمان بیشتر بخوانید.

از جمله موارد استفاده از لوله های مانیسمان در صنعت می‌توان به تکمیل خطوط انتقال نفت و گاز در پتروشیمی، خطوط هیدرولیک، کارخانجات صنعتی و حرارت بالا، برج‌های پشتیبانی کابل‌ها در شبکه توزیع برق اشاره نمود و استفاده از آن‌ها در خطوط آتش نشانی و انتقال گاز در ساختمان‌های شهری را ذکر کرد.

لازم به ذکر است در کشور ما در تکمیل خطوط لوله کشی مانیسمان از اتصالات جوشی رده ۲۰ ایران اتصال، جوشی رده ۲۰ امین، جوشی رده ۲۰ آریا که تولید داخل بوده و اتصالات جوشی رده ۴۰ بِنکَن (BENKAN) چین و در موارد با فشار بالا از اتصالات کلاس ۳۰۰۰ ساکتی (ساکت ولد) که هم تولید تایوان و هم تولید داخل بوده نیز استفاده می‌شود.

روش ساخت لوله مانیسمان اهواز

نکته حائز درباره لوله مانیسمان رده ۴۰ اهواز این است که در ساخت و تولید آنها از بهترین و هچنین بالاترین مواد اولیه استفاده می‌شود.
تولید لوله‌های مانیسمان به این صورت است که از شمش و مقطع فولادی می‌باشد. همچنین برای مطالعه قیمت لوله مانیسمان اهواز می توانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
در ادامه به وسیله حرارت، عبور زرده غلتک و نیروهای گریز از مرکز ساخته می‌شود.

مرحله اول برای ساخت این لوله‌ها برش می‌باشد.
که این برش طبق سفارش مشتری انجام می‌شود
بعد از مرحله برش نوبت به گرمادهی لوله مانیسمان رده ۴۰ اهواز می‌رسد.
بدین صورت که شمش‌های فولادی را درون کوره‌های گرمادهی می‌گذارند و حرارت لازم را به آنها می‌دهند.
پس از انجام این مرحله نوبت به لخ پرس می‌رسد.

در این مرحله شمش‌ها را به وسیله آن سوراخ می‌کنند.
پس از آن لوله‌ مانیسمان اهواز را به وسیله دستگاه allen gater گرد می‌کنند.
در این موقع است که زمان شلیک سمبه‌های ۱۲ متری به درون شمش فولادی است.
لازم به ذکر است که این لوله‌ها در دو نوع سبک و لوله مانیسمان رده ۴۰ تولید می‌شوند.
همچنین دمای کار لوه‌های مانیسمان اهواز رده سبک ۷۵ درجه سانتیگراد می‌باشد.
همین طور دمای کار لوله مانیسمان رده ۴۰ اهواز ۹۰ درجه سانتیگراد می‌باشد.

از این روش در ساخت لوله مانیسمان رده ۲۰ اهواز نیز استفاده می شود.

آیا با لوله گالوانیزه آشنایی دارید؟ پیشنهاد می شود مقاله بازار اتصال تحت عنوان لوله گلوانیزه ساوه چیست را مطالعه کنید.

نتیجه گیری

روش تولید لوله مانیسمان و نحوه ساخت لوله مانیسمان و همچنین مراحل تولید لوله مانیسمان دارای سختی ها و نکات کلیدی خاص خودش است که برخی مراحل با توجه به هدف نهایی و سفارش مشتریان مشخص می شود. اما به طور معمول، تولید لوله های مانیسمان در رده‌های مختلف دارای اندازه های مشخصی است که هرکدام از رده ها، طبق اصول و استاندارد تولید می شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان فروشگاه لوله و اتصالات بازار اتصال ارتباط برقرار نمایید.

امتیازتون به این صفحه چند ستاره است؟
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *