لوله

با ۳ مدل لوله گالوانیزه ، لوله جوشی درزدار و لوله مانیسمان آشنا شوید

لوله گالوانیزه، لوله جوشی درزدار و لوله مانیسمان

با ۳ مدل لوله گالوانیزه، لوله جوشی درزدار و لوله مانیسمان آشنا شوید

در این مطلب با ۳ مدل لوله گالوانیزه، لوله جوشی درزدار و لوله مانیسمان آشنا می شوید. می‌ دانید که در صنعت، وسایل مصرفی بسیار زیادی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. یکی از این وسایل که به نام لوله شناخته می‌ شود، مربوط به خطوط حمل و نقل و جابه‌ جایی موادی مانند آب و گاز است. لازم به ذکر است که این لوله‌ ها انواع مختلفی با کاربردهای گوناگون دارند که از آن‌ ها می‌ توان به لوله گالوانیزه، جوشی درزدار و مانیسمان اشاره کرد.

لوله گالوانیزه چیست؟

لیست قیمت لوله گالوانیزه

همان‌ طور که می‌ دانید اکثر فلزات نسبت به رطوبت و اکسیژن حساس هستند و پس از مدتی ممکن است دچار زنگ زدگی و یا خوردگی شوند؛ به همین سبب برای جلوگیری از این مشکل پوششی از فلز روی را بر روی سطح آن قرار می‌ دهند تا بتواند از فلز در برابر خوردگی محافظت کند که این عمل توسط گالوانیزاسیون انجام می‌ گیرد؛ در واقع در روش گالوانیزاسیون لایه‌ ای از روی بر سطح فلز یا فولاد که از ترکیبات آهن است قرار می‌ گیرد.

لازم است بدانید که در مورد لوله‌ های فلزی هم به همین ترتیب، زمانی که لایه‌ ای از فلز روی به‌ عنوان لایه‌ محافظ در برابر خوردگی بر روی سطح فولادی قرار می‌ گیرد، لوله گالوانیزه را تشکیل می‌ دهد. در رابطه با این لوله می‌ توان گفت که لوله گالوانیزه تقریباً طولی به‌ اندازه ۶ متر دارد و اتصالاتی که برای این نوع از لوله‌ ها استفاده می‌ شود، برشن، قفل و کمربند است. همچنین محاسبه‌ ضریب هیزن ویلیام این لوله نیز بر اساس اینچ است.

خوب است بدانید که لوله‌ های گالوانیزه به‌ وسیله دنده پیچ‌ ها به یکدیگر وصل می‌ شوند و آب‌ بندی آن‌ ها توسط مواد مناسب انجام می‌ گیرد. لوله‌ های گالوانیزه به‌ طور کلی به دو قسمت تقسیم و شناخته می‌ شوند که عبارت‌ اند از لوله گالوانیزه آهنی و لوله گالوانیزه فولادی.

لازم است در این جا به این نکته نیز اشاره شود که با گالوانیزه کردن لوله‌ های فولادی و دیگر صنایع آهنی و فولادی بر قیمت آن‌ ها افزوده می‌ شود.

ویژگی‌ های لوله گالوانیزه چیست؟

همان‌ طور که می‌ دانید لوله گالوانیزه معمولاً با زینک پوشانده شده‌ است تا  در اغلب موارد بتوانند در برابر خوردگی مقاوم شوند. به‌طور کلی از این لوله برای تأمین آب منازل و همچنین ساختمان‌ ها استفاده می‌ شود. لازم به ذکر است دلیل این که این لوله‌ها از زینک پوشیده شده‌ اند این است که زینک، سبب می‌ شود تا از تجمع رسوبات معدنی که می‌ توانند مسیر انتقال آب را مسدود کنند جلوگیری کند و به‌ نوعی از آن‌ ها محافظت نماید.

لوله‌ های گالوانیزه در صنعت بسیار پر کاربرد هستند و در خانه‌ ها و ساختمان‌ ها و هر جایی که نیاز به لوله داشته باشد، معمولاً مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این محصولات با توجه به کیفیت و دوام بسیار بالایی که دارد بسیار مقرون‌ به‌ صرفه‌اند. یکی دیگر از ویژگی‌ هایی که لوله گالوانیزه دارد قابلیت بازیافت آن است که همین موضوع سبب شده تا این لوله ها مورد استقبال زیادی از سمت دوستداران محیط ‌زیست واقع شوند.

کاربردهای لوله گالوانیزه

تاکنون متوجه این موضوع شده‌ اید که این لوله‌ ها برای انتقال سیالات و همچنین حرارت، آب و گاز بسیار مورد استفاده قرار می‌ گیرند. از آن جایی که در لوله‌ های فولادی وجود زنگ آهن سبب می‌ شود تا اتصالات این لوله‌ ها دچار آلودگی شود و با رشد باکتری‌ های مختلف همراه باشند، همین موضوع سبب می‌ شود تا به دلیل وجود لایه‌ ی محافظتی از جنس روی بسیار پر کاربرد باشند. همچنین می‌ دانید، زمانی که لوله‌ های فلزی و فولادی در آب قرار بگیرند معمولاً لوله‌ های فولادی دچار خوردگی می‌ شوند که همین خوردگی سبب آسیب رسیدن به بدن انسان می‌ شود؛ پس این لوله‌ ها بسیار مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

لوله جوشی درزدار

لیست قیمت لوله جوشی درزدار

همان‌ طور که بالاتر بیان کردیم، می‌ دانید که از لوله‌ ها معمولاً برای جابه‌ جایی و انتقال مواد استفاده می‌ شود؛ برای این انتقال لوله‌ های مختلف با انواع گوناگون وجود دارد که هر یک ویژگی‌ های خاص خود را دارد و بایستی با توجه به کاری که می‌ خواهیم انجام دهیم و نیازی که داریم نوع لوله را انتخاب کنیم. لوله‌ های جوشی درزدار یکی از انواع همین لوله‌ ها است که به‌ عنوان یک لوله گالوانیزه نشده نیز می‌ تواند شناخته شود و لازم به ذکر است که این نوع لوله ها از استحکام بسیار بالایی نیز برخوردار هستند. اگر شما هم قصد خرید چنین لوله‌هایی را دارید بهتر است تا با برخی ویژگی‌ ها و همچنین کاربردهای آن آشنا شوید.

به‌طور کلی لوله‌ های جوشی یا همان لوله‌ های درزدار، لوله‌ های فولادی‌ هستند که به ‌وسیله ورق‌ های پهن فولادی از طریق روش نورد فولاد ساخته می‌ شوند؛ این نوع از لوله‌ ها بر خلاف لوله‌ های مانسیمان که در ادامه به توضیح آن‌ ها نیز خواهیم پرداخت دارای درز هستند و برخلاف لوله‌ هایی که درز ندارند، از مقاومت و همچنین تحمل فشار کمتری برخوردار هستند. همچنین بد نیست بدانید که جوش دادن ورق‌ های فولادی از دو روش مستقیم و اسپیرال انجام می‌ گیرد که روش دوم بسیار کم‌ هزینه‌ تر از روش اول است.

یکی از اصلی‌ ترین عواملی که نوع لوله‌ ها را از یکدیگر متمایز می‌ کند، درزدار بودن و بدون درز بودن لوله‌ ها است که لوله‌ های جوشی نیز از این قاعده مستثنی نیستند؛ لوله‌ های جوشی درزدار تولید شان تقریباً از اوایل دهه ۸۰ میلادی شروع شد و مربوط به سال‌ های ۱۸۰۰ تا ۱۸۱۵ میلادی است. لوله‌ های جوشی همچون سایر لوله‌ ها از دو نوع اصلی لوله‌ های درزدار و بدون درز تشکیل شده است که در این قسمت قصد توضیح لوله جوشی درزدار را برای شما داریم.

اگر شما هم با توجه به نیازی که دارید، قصد خرید لوله جوشی درزدار را داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم همانند سایر لوله‌ها و مقاطع فولادی که هر یک استانداردهای لازم خود را دارند، به استاندارد لوله جوشی درزدار در هنگام خرید توجه بسیار داشته باشید تا بتوانید لوله‌ بسیار باکیفیت و مناسب برای کار خود انتخاب کنید. این نوع از لوله‌های جوشی (درزدار) با استانداردهای بین‌المللی ساخته می‌شوند.

کاربردهای لوله جوشی درزدار

لوله‌های جوشی درزدار نسبت به بسیاری دیگر از لوله‌ ها مانند لوله‌ های گالوانیزه از استحکام و دوام بیشتر برخوردارند که همین موضوع مقدار نیاز آن‌ها به تعمیر و نگهداری را بسیار کاهش می‌ دهد. به همین دلیل از این نوع لوله‌ ها در صنایع مختلفی استفاده می‌ شود که از این صنایع و کاربردها می‌ توان به توزیع گاز در داخل و خارج از منازل، تولیدات پروفیل‌ های قوطی، محافظت از سیستم برق، سیستم چاه‌ های آب و سیستم فاضلاب، ساخت مصنوعات و سازه فلزی و انتقال بخار و هوا با فشار بالا اشاره کرد. همچنین از کاربردهای بسیار مفید و خوب این لوله‌ ها می‌ توان به این مورد اشاره کرد که به دلیل مقاومت بالایی که این لوله‌ ها در برابر حرارت آتش دارند می‌ توان از این لوله‌ ها در سیستم‌ های آتش‌ سوزی استفاده کرد.

لوله مانیسمان چیست؟

لیست قیمت لوله مانیسمان

یکی دیگر از انواع لوله‌ هایی که بسیار پر کاربرد هستند و مورد استفاده قرار می‌ گیرند، لوله مانیسمان است. این لوله برای مواردی مناسب است که نیاز به استحکام و مقاومت بسیار بالا دارد و یا زمانی که قصد داریم توسط این لوله‌ ها مواد حساس را جابه‌ جا کنیم.

لوله مانیسمان توسط برادران مانیسمان برای اولین‌ بار اختراع شد که به همین دلیل این نام برای این نوع از لوله گذاشته شد. لازم به ذکر است که این نوع از لوله‌ ها روش ساخت بسیار ویژه و خاصی دارند که همین موضوع سبب شده تا به عدم وجود درز در این لوله‌ ها، مورد استفاده‌ ی بسیاری به جهت انتقال مواد حساس قرار گیرد.

لوله مانیسمان بسیار یکدست بوده و بدون درز است و نسبت به سایر لوله‌ های مشابه از استحکام بیشتری نیز برخوردار است؛ البته که تمام این ویژگی‌ های خوب بر قیمت این محصول بی‌ تأثیر نیست و این نوع از لوله‌ ها قیمتی بالاتر دارند.

کاربرد لوله مانیسمان

لوله مانیسمان کاربردهای بسیار دارد که از این کاربردها می‌ توان به خطوط فشار قوی، خطوط هیدرولیک، خطوط صنایع غذایی و دارویی و خطوط نفت و گاز اشاره کرد.

جمع‌بندی

در این مقاله از مجله بازار اتصال با سه مدل از پرکاربردترین انواع لوله آشنا شدید. ۳ مدل لوله گالوانیزه، جوشی درزدار و مانیسمان جزو پرکاربرد ترین لوله‌ هایی هستند که در صنایع بسیاری همچون پتروشیمی، نیروگاه‌ ها و انواع آبرسانی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. در این مقاله متوجه این موضوع شدیم که روش ساخت هریک از لوله‌ های جوشی درزدار، گالوانیزه و مانیسمان متفاوت از دیگری است و هر کدام کاربرد خاص خود را دارند و بایستی با توجه به نیازی که داریم، انتخاب کنیم که کدام لوله می‌ تواند برای استفاده‌ ما مناسب باشد.

2 دیدگاه در “با ۳ مدل لوله گالوانیزه ، لوله جوشی درزدار و لوله مانیسمان آشنا شوید

  1. معصومی گفت:

    بهترین نکات لوله در مقالات

  2. اسدی گفت:

    مقالاتی که نباید از دست بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --