لوله

انواع لوله‌ های فاضلاب ساختمانی (معرفی ۵ نوع پرکاربرد)

انواع لوله‌ های فاضلاب ساختمانی

انواع لوله‌ های فاضلاب ساختمانی (معرفی ۵ نوع پرکاربرد)

در این مقاله قصد داریم شما را با انواع لوله‌ های فاضلاب آشنا کنیم.

برای بسیاری از افراد پیش می‌ آید که لوله‌ های فاضلاب خانگی آن‌ ها دچار مشکل شود و مجبور به تعمیر و بازسازی لوله‌ های فاضلاب شوند، بنابراین اگر تا به ‌حال این مشکلات برای شما پیش ‌آمده باشد با سختی‌ های آن کاملاً آگاه هستید. تعمیرات لوله‌ کشی‌ های ساختمان مخصوصاً لوله‌ کشی فاضلاب بسیار سخت و هزینه بر است که کوچک‌ ترین بی‌ دقتی هم می‌ تواند خسارت‌ های جبران‌ ناپذیری را برای شما ایجاد کند.

به‌ همین ‌علت مهندسین ساختمان‌ سازی هنگام لوله‌ کشی فاضلاب ساختمان لوله‌ هایی را مورد استفاده قرار می‌ دهند که از طول عمر بسیار بالایی برخوردار باشند. در سالیان گذشته برای انتخاب فاضلاب‌ های خانگی از لوله‌ های بتنی و سیمانی استفاده می‌ کردند، اما با توجه به این ‌که حمل‌ و نقل آن‌ ها کار بسیار سختی بود به‌ مرور استفاده از آن‌ ها را کاملاً کنار گذاشته‌ اند، بنابراین استفاده از لوله‌ های فلزی در فاضلاب‌ های خانگی جای لوله‌ های بتنی و سیمانی را گرفت. در ادامه مطالب شما با انواع لوله‌ های فاضلاب آشنا خواهیم کرد.

لوله‌ کشی فاضلاب ساختمان

لوله کشی فاضلاب ساختمان یکی از مهم‌ ترین کارهایی به شمار می‌ رود که اگر آن‌ را به‌ صورت صحیح انجام دهند هیچ‌ گونه خسارتی متحمل ساختمان نخواهد شد، بنابراین اجرای لوله‌ کشی فاضلاب ساختمان‌ ها باید طبق اصولی که اعلام شده است انجام گیرد تا بتوان از فرسودگی آن‌ ها جلوگیری کرد.

لوله‌ کشی‌های فاضلاب ساختمان مواد زائد ساختمان را به درون چاه فاضلاب انتقال می‌ دهند، سیستم فاضلابی که برای ساختمان‌ ها توسط لوله‌ کشی انجام می‌ شود باید از قابلیت‌ های مناسبی برخوردار باشد تا ساکنین ساختمان را با دردسر مواجه نکند، از طرفی استفاده از انواع لوله‌ های فاضلاب با توجه به ویژگی‌ هایی که دارند می‌ توانند تاثیرات مهمی‌ در سلامت سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمان داشته باشند.

همچنین به ‌نحوی باید لوله کشی‌ ها انجام گیرد که تا مدت‌ ها دچار انسداد و گرفتگی نشود، چرا که در غیر این صورت نیاز به لوله بازکنی خواهد بود و نشت لوله‌ های فاضلاب را در پی دارد.

یکی از رایج‌ ترین مشکلاتی که باعث می‌ شود بوی نامطبوعی در سراسر ساختمان پخش شود این است که سیستم فاضلاب کشی را به‌ درستی انجام ندهند. از طرفی بگوییم که لوله‌ های فاضلاب باید دارای هواکش باشند، چرا که این هواکش‌ ها گاز فاضلاب را تجزیه می‌ کنند و قبل از ورود به فضای منزل آن را درون آب حل کرده و بوی بد را از بین می‌ برند.

انواع لوله‌ های فاضلاب

همان ‌طور که می‌ دانید سیستم فاضلاب می‌ تواند تاثیر زیادی بر روی سلامت و بهداشت ساکنین ساختمان داشته باشد، بنابراین باید لوله‌هایی را در سیستم فاضلاب به کار ببرند که از  کاربرد مناسبی برخوردار هستند. هنگام لوله‌ کشی فاضلاب از انواع لوله‌ های فاضلاب استفاده می‌ کنند که در ادامه آن‌ ها را برای شما معرفی خواهیم کرد.

لوله‌ های فاضلاب چدنی

یکی از انواع لوله‌ های پرکاربردی که در لوله‌ کشی فاضلاب ساختمان مورد استفاده قرار می‌ گیرد لوله‌ های چدنی می‌ باشد که از چدن خاکستری آن‌ ها را تولید می‌ کنند و به قرون ۱۷ و ۱۸ میلادی برمی‌گردد که از آن‌ ها برای لوله‌ های تحت فشار انتقال آب و گاز استفاده می‌ شد. در اوایل که لوله‌ های چدنی را تولید می‌ کردند آن‌ ها را بدون پوشش مورد استفاده قرار می‌ دادند تا اینکه در طراحی‌ های بعدی پوشش‌ های آستری را برای آن‌ ها در نظر گرفتند که این کار میزان خوردگی لوله‌ ها را بسیار کاهش داد، به‌ همین‌ علت از آن‌ ها در سیستم لوله‌ کشی فاضلاب ساختمان استفاده می‌ کنند.

لوله‌ های چدنی به دلیل این ‌که هزینه‌ ی پایینی را هنگام نصب دارا هستند مورد استفاده زیادی قرار می‌ گیرند. همچنین به دلیل در دسترس بودن و کاهش پرت لوله از مزایای اقتصادی بی‌ شماری برخوردار است. کارکرد و دوام انواع لوله‌ های فاضلاب چدنی بسیار بیشتر از دیگر لوله‌ های فاضلاب می‌ باشد و مقاومت خوبی را در برابر فشار به جداره‌ های خارجی دارد، از این رو زمان لوله کشی فاضلاب ساختمان در بیشتر موارد از این لوله‌ ها استفاده می‌ شود.

 برای آشنایی با قیمت شیر صافی چدنی مهاب روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.

لوله فاضلاب گالوانیزه

از انواع لوله‌ های فاضلاب می‌ توان لوله‌ های گالوانیزه را نام برد که به لوله‌ های فولادی معروف هستند. این نوع از لوله‌ ها برای جلوگیری از زنگ‌ زدگی و خوردگی درون یک پوشش قرار خواهند گرفت که می‌ توان لقب لوله‌ های آهنی سفید را به آن‌ ها بخشید.

لازم به ذکر است که بگوییم این لوله‌ ها به ۲ دسته آهنی و فولادی تقسیم ‌بندی می‌ شوند که لوله‌ های آهنی گالوانیزه از آهن سفید تولید می‌ شوند و آن را با استفاده از دستگاه به همدیگر وصل می‌ کنند.

این نوع از لوله‌ ها را برای انتقال حرارت، گاز و آب مورد استفاده قرار می‌ دهند، چرا که در برابر خوردگی مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌ دهد. از این‌ رو هنگام لوله‌ کشی فاضلاب ساختمانی لوله‌ های گالوانیزه را به کار می‌ برند. لوله‌ های گالوانیزه فولادی از نوع آهنی مقاومت کمتری را دارا هستند، اما هنگام مجاورت با آب استحکام آن‌ ها افزایش پیدا می‌ کند.

در مورد مزایای انواع لوله‌ های فاضلاب گالوانیزه می‌ توان هزینه تعمیر و نگهداری پایین، طول عمر بالا، استحکام بالا، مقاومت در برابر خوردگی، سازگاری با محیط، نصب سریع و راحت و هزینه گالوانیزاسیون مناسب را نام برد.

برای اطلاع از قیمت لوله گالوانیزه ساوه سنگین روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.

لوله فاضلاب pvc

برای تاسیسات زیرزمینی و لوله‌ کشی فاضلاب از لوله پلاستیکی به نام pvc استفاده می‌ شود که دارای فضای داخلی صاف برای انتقال هر گونه مواد زائد می‌ باشد. درواقع لوله‌ های پلاستیکی pvc به لوله های سیاه رنگی گفته می‌ شود که در زیر سینک ظرف‌ شویی و زیرزمین منازل مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

کاربرد این نوع از لوله‌ ها را می‌ توان برای خارج کردن پسماندهای سمی ولوله‌ کشی آب و فاضلاب به بیرون از ساختمان برشمرد. در واقع لوله pvc به‌ سختی آسیب پذیر خواهند بود و از طول عمر بالایی برخوردار هستند. این لوله‌ ها به دلیل این‌ که دچار زنگ‌ زدگی نمی‌ شوند برای سیستم انتقال آب و فاضلاب ساختمان‌ ها کاربرد زیادی دارد.

یکی از مزایای انواع لوله‌ های فاضلاب pvc این است که به دلیل غیر رسانا بودن در برابر فعل‌ و انفعالات الکتروشیمیایی که باعث خوردگی فلزات می‌ شود مقاومت خوبی از خود نشان می‌ دهند، همچنین از وزن بسیار کمی ‌برخوردارند و مقاومت خوبی را در برابر ضربه و شکستگی از خود نشان خواهد داد.

لوله فاضلاب پلی‌اتیلن

نوعی لوله پلاستیکی دیگری که برای سیستم فاضلاب کشی ساختمان‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرد لوله پلی اتیلین می‌ باشد که بسیار انعطاف‌ پذیر است و جایگزین مناسبی برای لوله‌ های بتنی یا فولادی به شمار می‌ رود. این نوع از لوله‌ ها را به وسیله پلی‌اتیلن با چگالی بسیار بالا تولید می‌ کنند و از سطح نفوذناپذیری بسیار بالایی برخوردار هستند.

نمونه‌ های گوناگونی از لوله‌ های پلی‌اتیلن را تولید کرده‌ اند که از میان آن‌ ها می‌ توان به لوله‌ های پلی‌اتیلن دوجداره و تک‌ جداره و پلی اتیلین اسپیریال اشاره کرد. انواع لوله‌ های فاضلاب پلی اتیلین از مزایای زیادی برخوردار هستند که از میان آن‌ ها می‌ توان به حمل‌ ونقل و بارگیری ساده، مقاوم در برابر ضربه‌ های احتمالی، سطح صاف و صیقلی داخل لوله، سرعت نصب و اجرای سریع، طول عمر مفید، مقاوم در برابر ساییدگی و … اشاره کرد.

لوله فاضلاب پوشیفت

از میان انواع لوله‌ های فاضلاب می‌توان لوله فاضلاب پوشیفت را نام برد که از ترکیبات بسیار شبیهی به لوله‌ های pvc یا پلیکا آن را تولید می‌ کنند. این نوع از لوله‌ ها را از مواد پلی پروپیلن تولید می‌ کنند که در دو دسته پوشفیت ساده و پوشفیت سایلنت قرار می‌ گیرند.

برای اطلاع از قیمت لوله و اتصالات پوشفیت معمولی پلیران روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.

با توجه به این ‌که لوله‌ های فاضلاب پوشیفت از یک سمت دارای اورینگ هستند روش اتصال آن‌ ها بسیار راحت می‌ باشد. درواقع این نوع از لوله‌ ها نیازی به هیچ‌ گونه گرم کردن یا چسب و جوشکاری ندارند به‌ همین ‌علت به ‌سرعت می‌ توان آن‌ ها را نصب کرد. لوله‌ های فاضلاب پوشفیت مقاومت خوبی را در برابر حرارت و آتش‌ سوزی از خود نشان می‌ دهند و هنگام نصب نیازی به آب ‌بندی ندارند.

سخن پایانی

انواع لوله‌ های فاضلاب و متصل کردن آن‌ ها یکی از موارد مهمی ‌است که در سیستم‌ های فاضلاب ساختمان‌ ها مورد توجه قرار می‌ گیرد، بنابراین برای این‌ که بتوان  لوله کشی فاضلاب‌ ها را در ساختمان به‌ خوبی انجام داد باید با انواع لوله‌ های فاضلاب مختلفی که تولید می‌ شوند آشنایی پیدا کرد. شناخت انواع لوله‌ های فاضلاب و ویژگی آن‌ ها می‌ تواند هنگام خرید به شما کمک زیادی نماید. برای کسب اطلاعات دقیق هنگام خرید می توانید به سایت بازار اتصال مراجعه کنید.

 

1 دیدگاه در “انواع لوله‌ های فاضلاب ساختمانی (معرفی ۵ نوع پرکاربرد)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --