لوله

۴ تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد

تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد

۴ تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد

در این مقاله قصد داریم شما را با تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد آشنا کنیم می دانید که لوله گالوانیزه نوعی از لوله است که در خطوط گاز مورد استفاده قرار می‌ گیرد. این لوله‌ ها در حقیقت به دو نوع لوله گالوانیزه گرم و سرد تقسیم می‌ شوند.

لوله فولادی گالوانیزه سرد در واقع یک لوله الکترو گالوانیزه فولادی است. از آن طرف گالوانیزه گرم یک راه مؤثر برای حفاظت از لوله در برابر خوردگی فلز است که معمولاً در صنایع سازه‌ های فلزی مورد استفاده قرار می‌ گیرند؛ اما سؤال این است که تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد چیست. اگر می‌ خواهید به پاسخ این سؤال برسید، پیشنهاد می‌ کنیم تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

در تولید و فرآوری‌ هایی که برای اتصالات لوله وجود دارد، اغلب از روش‌ های مختلفی استفاده می‌ شود که دو نوع از محبوب‌ ترین آن‌ ها استفاده از گالوانیزه سرد و گرم است که برای جلوگیری از زنگ‌زدگی اتصالات لوله و سایر گالوانیزه مورد استفاده قرار می‌ گیرند. بسیاری از مشتریان در واقع با توجه به نیازهای خود از اتصال لوله گالوانیزه در کارهای مهندسی خود استفاده می‌ کنند و باید بدانید که تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد چیست که در ادامه آن‌ ها را متوجه خواهید شد.

لازم است بدانیم یکی از پرفروش ترین محصولات لوله های گالوانیزه، لوله گالوانیزه ساوه سنگین می باشد برای اطلاع از قیمت روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.

لوله گالوانیزه گرم

به‌ طور کلی گالوانیزه گرم به‌ عنوان یکی از رایج‌ ترین روش‌ های گالوانیزه شناخته می‌ شود که این فرایند مستلزم پوشانده شدن یک جسم فلزی توسط لایه‌ ای از ماده دیگری با غوطه‌ور کردن آن در ماده‌ ی مذابی که دمایی نزدیک ۴۵۰ درجه سانتی‌ گراد است، انجام می‌ گیرد. پس از خارج کردن جسم فلزی از ماده مذاب پوششی از آن ماده که در این جا اکسید روی است، بر روی فلز یا فولاد به‌ صورت یک لایه پوشانده می‌ شود.

در این نوع از گالوانیزه، اکسید روی (زینک) بیشتر با کربن دی اکسید ترکیب می‌ شود و از واکنش این دو، لایه‌ ی محافظتی‌ ای به نام روی کربنات تشکیل می‌ شود. این لایه تقریباً رنگی خاکستری نقره‌ ای دارد که به سطح آهن یا فولاد می‌ چسبد؛ در واقع در لوله گالوانیزه گرم، روی به‌ صورت شیمیایی پیوند می‌ خورد و بخشی از این لوله می‌ شود.

لازم به ذکر است که روش گالوانیزه گرم یکی از قدیمی‌ ترین روش‌ ها برای گالوانیزه کردن فلزات و تولید فلزهایی همچون لوله‌ های گالوانیزه است، به‌ طوری‌ که این عمل تقریباً از ۱۵۰ سال پیش تا اکنون در حال انجام است.

برای اطلاع از قیمت لوله گالوانیزه روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید

لوله گالوانیزه سرد

همان‌ طور که گفتیم، گالوانیزه گرم روشی است که در آن یک جسم فولادی یا فلزی درون ماده مذاب شناور می‌ شود تا یک پوشش فلزی بر روی آن قرار بگیرد؛ اما گالوانیزه سرد به‌ راحتی استفاده از یک رنگ غنی از روی بر سطح یک فلز یا عنصر فولادی است؛ همان‌ طور که می‌ دانید دلیل این کار جلوگیری از خوردگی فلز و محافظت از آن است.

در واقع لوله گالوانیزه سرد، لوله‌ های آهنی و یا فولادی هستند که در دمای پایین آبکاری می‌ شوند و روکشی از زینک (روی) بر روی آن‌ ها قرار می‌ گیرد. لازم به ذکر است که آبکاری لوله‌ های گالوانیزه به‌ صورت سرد سبب می‌ شود تا ۲ الی ۷ درصد از وزن کل لوله توسط روکش که از جنس روی ساخته شده است، تشکیل شود که این درصد رابطه‌ ی مستقیمی با ضخامت روکش قرار گرفته بر روی لوله در هنگام آبکاری دارد.

بد نیست در همین جا به این نکته نیز اشاره شود که ضخامت‌ هایی که روکش می‌ تواند بر روی لوله‌ ها قرار بگیرد می‌ تواند یک، یک و نیم و دو میلی‌متر باشد. اما سوال این است که تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد چیست که در ادامه با برخی از این تفاوت‌ ها آشنا خواهید شد.

اگر می خواهید بدانید لوله گالوانیزه چیست روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید

۴ تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد

تفاوت اول: ضخامت

اولین تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد این است که در روش گالوانیزه گرم، روی در دمای ۴۵۰ تا ۴۸۰ درجه سانتی‌ گراد بر روی فولاد قرار می‌ گیرد، درصورتی‌ که در گالوانیزه سرد، روی از آبکاری الکتریکی در دمای اتاق به دست می‌ آید. به دلیل نحوه‌ ی تولید این لوله‌ ها در روش گرم و سرد، ضخامت روی (زینک) در لوله‌ های گالوانیزه گرم بسیار بیشتر از لوله‌ های گالوانیزه سرد است.

تفاوت دوم: ناهمواری

یکی دیگر از انواع تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد میزان همواری یا ناهمواری آن بر روی سطح فلز است. این ناهمواری به‌ گونه‌ ای است که به راحتی می‌ توان تشخیص داد ناهمواری روی بر سطح فلز در لوله گالوانیزه سرد بسیار بیشتر از نوع گرم است.

تفاوت سوم: کارایی

یک نوع دیگر از تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد کاربرد میان این دو است؛ از روش گالوانیزه سرد بیشتر در شرایطی استفاده می‌ شود که می‌ خواهیم از آن فلزها در مصارف بهداشتی استفاده نماییم و یا ورق‌ ها و لوله‌ هایی‌ اند که تقریباً از قطعات و ضخامت بالایی برخوردار نیستند.

بد نیست بدانید که در صنایع خودرو سازی، قطعه‌ سازی و همچنین پیچ و مهره از گالوانیزه سرد استفاده می‌ شود؛ اما از گالوانیزه گرم بیشتر برای پوشش فلزهایی استفاده می‌ شوند که قرار است در فضای باز قرار بگیرند که از این موارد می‌ توان به دکل‌ های مخابراتی، دکل‌ های فشار قوی برق، گارد ریل‌ های جاده و همچنین لوله‌ های آب با ضخامت بالا اشاره کرد که دلیل این کار چیز جز جلوگیری از خوردگی و زنگ‌ زدگی نیست.

تفاوت چهارم: دوام

در چهارمین تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد  می توان به طول عمر آن اشاره کرد؛ در واقع لوله گالوانیزه سرد در دمایی بسیار پایین‌ تر از لوله گالوانیزه گرم آبکاری می‌ شود و حالتی روکش مانند از زینک (روی) بر روی لوله قرار می‌ گیرد؛ همچنین عمر لوله گالوانیزه سرد بسیار کم‌ تر از لوله گالوانیزه گرم است و مقدار دوام آن تقریباً ۳ الی ۴ سال است؛ اما در صورتی که لوله گالوانیزه سرد را در جایی قرار دهید که رطوبت کمی داشته باشد و در جایی به نسبت خشک قرار گیرد، می‌ تواند تا ۸ سال عمر کند.

بیشتر بخوانید: تفاوت لوله سیاه و لوله گالوانیزه

جمع‌بندی

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با انواع لوله‌ های گالوانیزه سرد و گرم آشنا کنیم و کاربردهای هریک و چگونگی ساخته‌ شدن آن‌ ها را به‌ خوبی توضیح دهیم. در ادامه به تفاوت لوله گالوانیزه گرم و سرد پرداختیم و برخی از تفاوت‌ های آشکار آن را برای شما بازگو کردیم؛ حال شما می‌ توانید به راحتی با توجه به کاربردهای مختلف و ویژگی‌ هایی که این دو نوع از لوله‌ های گالوانیزه دارند، انتخاب کنید که کدام یک برای کار شما مناسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --