واشر کلینگریت چیست؟
واشر کلینگریت، نوعی ماده نسوز است که در فعالیت های صنعتی، کاربرد بسیاری دارد. این واشر، از ورق نسوزی درست شده است که به آن کلینگریت می گویند. معادل انگلیسی این کلمه، klingrit sheet است. این ورق از مهم ترین و کاربردی ترین ورق های نسوز در صنایع مختلف می باشد و توسط شرکت کلینگر، تولید می شود. به همین دلیل به آن کلینگریت می گویند. در ادامه همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتری درمورد این واشر، کسب کنید و همچنین می توانید برای اطلاع از قیمت واشر کلینگریت معمولی روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.
واشر کلینگریت چه کاربردهایی دارد؟
به واشر، گسکت یا gasket نیز گفته می شود. از این دست واشر ها، در بسیاری از اماکن، استفاده می شود، برای مثال در خانه ها و کارخانه هابه خاطر مزایای بی نظیر آن کاربرد فراوانی دارد. به طور کلی از گسکت ها برای پر کردن فضای خالی ما بین دو شی، استفاده می شود.
این واشر ها به دلیل مقاومت بسیار بالایی که در برابر فشار و حرارت دارند، در صنایع شیمیایی و پتروشیمی از آن ها استفاده می کنند. با توجه به این موضوع که واشر کلینگریت، باید در برابر فشار و دما مقاوم باشد، می توان نتیجه گرفت که سه عامل (مواد، کیفیت، طراحی) در عملکرد این گسکت ها تأثیرگذار هستند.
از این واشر ها به عنوان آب بند و درز گیر در صنایع شیمیایی استفاده می شود. واشر های کلینگریت می توانند، از نشت مایعات و گازها در اتصالات مختلف، جلوگیری کنند. این گسکت ها را گزینه ای مناسب برای آب بندی مخازن سوخت و بخار، می دانند. از دیگر مواردی که این مواد نسوز در آن نقش دارند، می توان به آب بندی فلنج ها، عایق در مقابل آتش و حرارت، عایق در برابر آب گرم و سرد، بخار اسید و روغن اشاره کرد.
برای دریافت لیست قیمت انواع فلنج روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.
واشر کلینگریت آزبستی و بدون آزبست
یکی از مسائل بسیار مهم در استفاده از این واشر ها، آزبستی بودن آن ها یا نبودن آن ها است. واشر هایی که در آن از آزبست، استفاده شده بود، کاربرد بسیاری داشتند و بسیاری از افراد از آن ها استفاده می کردند. اما از زمانی که مشخص شد، این نوع از گسکت ها برای سلامتی انسان مضر است، دیگر بسیاری از افراد و صنایع از استفاده از این نوع واشر ها، دست کشیدند. در واقع این نوع گسکت ها، برای کسانی که سر و کار زیادی با آن ها ندارند، خطری ندارد.
خطر اصلی آزبست و واشر کلینگریت آزبستی برای افرادی است که در خط تولید این گسکت ها کار می کنند. با استنشاق آزبست و به مرور زمان، ریه های انسان از بین می رود و مشکلاتی زیادی برای آن به وجود می آید
. تا به الان می دانیم که ورق آزبستی، مضر می باشد ولی چرا باز هم افرادی از این نوع ورق ها استفاده می کنند و آنها را تولید می کنند؟ زیرا ورق آزبستی نسبت به ورق غیر آزبستی هزینه کمتری در ساخت دارد و بسیار به صرفه تر است. در ضمن گسکت آزبستی، از همتا غیر آزبستی خود، مقاوم تر و مقاومت آن در برابر حرارت و فشار، بیشتر می باشد.
حال سؤالی که پیش می آید، این است که در نبود آزبست، تولید کنندگان از چه موادی استفاده می کنند. تولید کنندگان باید ماده ای را پیدا می کردند که به اندازه آزبست مقاوم باشد و بتواند جایگزین مناسبی برای آن باشد. از این رو تولید کنندگان برای ساخت واشر از موادی به مانند گرافیت، الیاف معدنی و تفلون و غیره استفاده می کنند.
واشری که دارای آزبست می باشد، بر پایه سیلیکات ساخته می شود. اما در سمت مقابل مواد اولیه واشرهای غیر آزبستی، کربن و الیاف آرمید و مواد ارگانیک است. از واشر های غیر آزبستی در مواردی که قرار است از نشت روغن یا آب جلوگیری شود، استفاده می کنند. بسیاری از کشورها و کارخانجات، وجود دارند که علی رغم ضرر واشر های آزبستی، آن ها را تولید می کنند.
انواع واشر های کلینگریت
ساده
به واشر ساده، واشر بدون سیم و گسکت کلینگریت ساده هم می گویند. این گسکت ها با توجه به نوع طراحی و ساخت آن ها در برابر حرارت و فشار نسبت به مدل های دیگر مقاومت آنچنانی ندارند. البته با وجود اینکه این محصول چندان مقاومت بالایی ندارد اما از آن به عنوان درزگیر و آب بند استفاده می شود. از این واشرها نباید در مکانی با فشار و حرارت زیاد، استفاده کرد، زیرا مقاومت آن ها نسبت به دیگر گسکت ها بسیار پایین تر است. البته که واشر کلینگریت ساده، قیمت بسیار ارزان تر و اقتصادی تری، نسبت به دیگر گسکت ها دارد.
سیم دار
نام دیگر آن، گسکت کلینگریت مسلح است. در تولید این واشر ها، از یک لایه سیم استیل استفاده می شود. این دسته از گسکت ها، جزء واشر های نسوز است و از آن در آب بندی های صنعتی، استفاده می شود. به دلیل داشتن سیم در ساختار خود، این واشر از استحکام بیشتری نسبت به دیگر مدل ها برخوردار است.
برای اطلاع از قیمت واشر کلینگریت نسوز سیم دار روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.
این گسکت ها در مقابل حرارت به قدری مقاوم هستند که در دمای پانصد و هشتاد درجه نیز می توانند به کار خود ادامه دهند. البته اگر ورق این نوع واشرها از گرافیت باشد، مقاومت آن ها نیز بالاتر خواهد رفت. در مقابل سرما نیز تا حدودی می توانند مقاومت کنند.
سوراخ دار
تفاوت این نوع با واشر کلینگریت ساده، فقط سوراخ های آن ها می باشد. در این گسکت ها، سوراخ هایی برای بستن پیچ و مهره وجود دارد. این سوراخ ها، فواید بسیاری دارند، به عنوان مثال باعث فیکس شدن اجزا به یکدیگر و هم چنین توزیع فشار یکسان می شوند. به طور کلی این دست از واشر ها، بسیار کاربردی هستند.
واشر فلنچ
این نوع گسکت، به واشر بازاری معروف است و از آن دست واشر هایی می باشد که ابعاد خاصی ندارد. از دلایلی که به آن، بازاری گفته می شود، نداشتن ابعاد خاص و دقیق است. این نوع واشر کلینگریت، در دو نوع ساده و سوراخ دار در بازار موجود است. از این گسکت ها برای اتصال دو بخش لوله به یکدیگر استفاده می شود.
برای اینکه بدانید فلنچ چیست ؟ روی لینک ضمیمه شده کلیک کنید.
مشخصات و ویژگی های واشر کلینگریت
ورق های نسوز کلینگریتی، دارای ضخامت نیم الی پنج میلی متری می باشند. ابعاد این ورق ها، پانزده در پانزده سانتی متر می باشد. به دلیل این که در ساختار این نوع از واشر ها، رزین لاستیکی وجود دارد، این واشر ها از انعطاف خوبی برخوردار هستند و انعطاف پذیری گسکت ها را، چندین برابر می کند. این دسته از مواد نسوز، می توانند حرارت را تا پانصد و پنجاه درجه سانتی گراد نیز تحمل کنند.
کانال تلگرام بازار لوله و اتصالات ایران
در دمای پایین نیز از مقاومت خوبی برخوردار هستند. این واشر ها می توانند تا دمای منفی سی درجه را تحمل کنند. همان طور که قبلاً گفته شد، تحمل این مواد در برابر فشار نیز بسیار بالا است. واشر کلینگریت، ۳۰ الی ۲۰۰ بار فشار را می تواند تحمل کند. البته تحمل فشار این واشر ها، متفاوت است و این بازه تحمل، وابسته به شرایط و نوع ورق کلینگریت می باشد.
ورق های کلینگریتی که گرافیتی می باشد، از مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت، برخوردار بوده و نسبت به سایر ورق های کلینگریت، مقاوم تر هستند. این ورقه ها می توانند تا ۶۵۰ درجه سانتی گراد را نیز تحمل کنند.
مواد اولیه ساخت واشر کلینگریت
همان طور که می دانید، واشر کلینگریت، از ورق های کلینگریت ساخته می شوند. بنابراین، این مسئله بسیار مهم است که ورق های کلینگریت از چه نوع موادی ساخته شده اند. این ورق ها، از پودر آزبست و رزین های لاستیکی (ان بی ار Nbr، اس بی ار sbr، ان ار nr) و یا دیگر رزین های مختلف، ساخته می شوند. همان طور که در بالاتر گفته شد، وجود این نوع لاستیک ها سبب انعطاف پذیری بیشتر گسکت می شود.
نتیجه گیری
واشر کلینگریت، جز مواد نسوز محسوب می شود که مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت و فشار دارد. از این گسکت در صنایع پتروشیمی و حتی در خانه ها نیز استفاده می شود. کاربرد ها و ویژگی های این واشر وابسته به ورق به کار رفته در ساخت آن است. اگر ورق به کار رفته در ساخت این گسکت از جنس گرافیت باشد، مقاومت آن در برابر حرارت بسیار بالا می رود. برای آشنایی با دیگر محصولات موجود می توانید به سایت بازار اتصال مراجه نمایید.